Nuria Jordá, la jove que està visibilitzant una malaltia poc coneguda a TikTok

per Redacció, el 8 de setembre de 2022 a les 06:00
Nuria Jordá és una noia de Gandia que va ser diagnosticada de disfàgia i que explica com és el seu dia a dia a través de la seva compta de TikTok. El seu objectiu és donar veu a aquest trastorn i ja compta amb més de 390 milions de seguidors.

La disfàgia dificulta la deglució i, fins i tot, la impossibilita. A la Nuria li van diagnosticar fa 5 mesos després que es compliqués una operació on li extirpaven un tumor a la caròtida. Des d'aleshores el seu dia a dia ha canviat completament.


Ella explica que va tenir un tumor, té disfàgia i que tindrà un bypass sempre. A més, concreta que la seva disfàgia és mixta, ja que no pot empassar ni aliments sòlids ni líquids. En els seus vídeos es dedica a respondre les preguntes dels seus seguidors i curiositats com la manera com ha d'espessar l'aigua per no ofegar-se.
 
@nuria.jorda21 Cosas que pasan!!! jajaja que bien se apañan las mamis eh! ya he podido beber jajaja🫶🏼💗 #hospital #disfagia #agua #logopeda ♬ sonido original - Nuriaaa💘

Aquest trastorn que és un gran desconegut per a molta gent fa que les persones que el pateixen hagin de canviar molts dels seus hàbits. Per rentar-se les dents, per exemple, cal que estigui molt concretada per tal de no empassar aigua, pasta de dents o saliva.
 
@nuria.jorda21 Respuesta a @vic justo grabe este video el otro día!!! 😃💗🫶🏼 #logopeda #disfagia ♬ sonido original - Nuriaaa💘

La logopeda que l'està acompanyant en tot aquest procés és la Marta, que també s'ha fet molt coneguda entre els seus seguidors. Amb ella treballa per tractar aquest trastorn, ja que al ser jove encara no té tots els nervis conservats i això fa que, tot i que la recuperació sigui llarga, tingui cura.
 
@nuria.jorda21 Respuesta a @Carlos Campos Rodríg holaa!! os he grabado este trocito de la sesión de hoy con Marta ( @neurologopeda ). Espero que os guste mucho!!! 🫶🏼💗 #disfagia #tragar #logopeda ♬ sonido original - Nuriaaa💘

Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: