Com afecten les vacances al teu cos i per què es fa tan difícil la tornada a la rutina

per Redacció, el 28 d'agost de 2023 a les 06:00
Com explica el catedràtic en biologia cel·lular Guillermo López, l'estrès continu en què vivim a causa dels estudis o la feina mantenen les nostres cèl·lules "en un estat d'activació continua que acaba produint danys moleculars, respostes inflamatòries cròniques i efectes col·laterals que afecten la nostra salut".

Així doncs, les vacances suposen l'oportunitat perfecta perquè el nostre cos s'alliberi d'aquest estrès i generi endorfines, serotonina i melatonina. Durant aquest temps la nostra ment oblida les preocupacions i, com explica l'especialista, això "ajuda a fer que les cèl·lules eliminin els danys acumulats amb el temps i prevé múltiples malalties".


És a dir, les vacances ens permeten desestressar-nos i, com a conseqüència, millorar la nostra salut. Cal tenir present que no cal marxar a l'altra punta del món per descansar i recarregar les piles, sinó que amb una petita escapada a la muntanya o a la costa brava hi ha més que suficient.

És normal que la tornada a la rutina sigui dura, ja que haurem de tornar a enfrontar-nos a tot l'estrès que havia desaparegut durant un temps. El més important és assegurar-nos de què continuem dormint les hores suficients i descansant correctament.


Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: