Es pot canviar a una persona? Això diuen els experts

per Redacció, el 14 de juliol de 2023 a les 06:00
És impossible canviar a una persona. Potser algun cop ho has intentat per tal de no perdre-la, però la filòsofa Peg O'Connor ha afirmat a un article per Psychology Today que no hi ha manera de canviar el centre habitual d'energia personal d'algú.

Com explica el psicòleg estatunidenc William James, el centre habitual d'energia personal és el conjunt d'interessos, compromisos, principis i maneres de ser centrals que ens orienten en el món i que defineixen com som. Per tant, l'única persona que pot canviar això és un/a mateix/a.


Així doncs, és imprescindible que la persona sàpiga el perquè està volent canviar. Podria ser que la seva manera de ser sigui perjudicial, incompleta o incorrecta per a ella mateixa. I, per molt que tu pensis que això és així, si l'altra persona no ho veu de la mateixa manera, no aconseguiràs res.

Per tant, si la teva parella o una amistat té comportaments que et molesten i no està disposda a canviar, l'únic que pots fer és obstaculitzar allò que provoca aquest comportament. Cal que l'ajudis de manera conscient, però tu sol/a no faràs que canviï.


Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: