Què poden dir les teves llàgrimes sobre la teva salut?

per Redacció, el 1 d'octubre de 2022 a les 06:00
Un equip d'investigació liderat per l'enginyera biomèdica Fei Liu, de la Universitat Mèdica de Wenzhou, ha descobert una tècnica que permet detectar malalties a través de les llàgrimes.

Segons expliquen, el procediment té una petita complexitat, i és que cal omplir petites bosses amb llàgrimes. El problema és que costa molt recol·lectar suficients bosses amb llàgrimes per poder fer l'estudi, ja que el que cau dels nostres llagrimals és un fil molt fi.


Però l'equip de Liu ha desenvolupat una solució. Es tracta de captar petits volums de llàgrimes i agregar-les a una solució. Després s'afegeix tot a un dispositiu amb dues membranes nanoporoses que succionen el líquid i treuen petites molècules de llàgrimes perfectament analitzables.

Algunes de les malalties que es poden detectar són les cataractes, la degeneració macular, els ulls secs o el glaucoma. A més, la tècnica desenvolupada podria ser de molta utilitat per monitorar el progrés de diabetis en pacients, una malaltia que afecta un de cada set adults. I, finalment, també es podria detectar afeccions psicològiques com l'estrès emocional i la depressió.


Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: