«Alcarràs», candidata als Oscars 2023

per Redacció, el 13 de setembre de 2022 a les 12:02
Alcarràs serà la representant de l'estat espanyol als Premis Oscars 2022. El film de Carla Simón, guanyador de l'Os d'Or al Festival de Berlín d'aquest mateix any, competirà per ser una de les cinc nominades a l'estatueta daurada en la categoria de Millor Pel·lícula Internacional. És la segona vegada que se selecciona una pel·lícula de Simón per als Oscars, desprès de l'immens èxit d'Estiu 1993 (2017). També és la tercera vegada que una cinta en català es converteix en la representant d'Espanya en els guardons de Hollywood. El 2008 ho va fer Pà Negre, d'Agustí Villaronga, encara que no va arribar ni a la preselecció.

El film català no ha quedat nominat de manera automàtica. El procés és més complex: tots els països envien una candidata final a la nominació de la Millor Pel·lícula Internacional. L'Acadèmia de Hollywood determina, després, una llarga llista de preseleccionades, descartant molts països i les seves candidates. A partir d'aquesta última selecció, es trien les nominacions.


Espanya ha aconseguit 20 nominacions des de 1958 i només ha guanyat l'estatueta quatre vegades. Enguany, han quedat fora As Bestas, de Rodrigo Sorogoyen i Cinco Lobitos, d'Alauda Ruiz de Azúa i protagonitzada per la catalana Laia Costa.

Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: