Què és el dry dating, la nova tendència a l'hora de tenir una cita

per Redacció, el 21 de setembre de 2022 a les 06:00
Avui dia és molta la gent jove que associa l'alcohol a diversió i temps lliure. És per això que moltes vegades es consumeix durant una primera cita, tot i saber que el seu consum pot distorsionar la realitat. 

Aquests últims mesos, però, s'ha posat de moda el "dry daiting", una tendència que consisteix a no beure gens d'alcohol durant una cita. Com assenyala l'aplicació de cites Bumble, les noves preferències per lligar a l'estiu s'han caracteritzat per apostar menys per l'alcohol i més pels hobbies. D'aquesta manera pots connectar a nivells molt més reals amb la persona, ja que quedes lliure de la falsa sensació d'eufòria, desinhibició i seguretat que produeix l'alcohol.


L'objectiu de les "cites seques" és poder ser tu mateix/a i conèixer millor a l'altra persona. Com explica el doctor Javier Dols, "l'alcohol ens serveix per socialitzar i té un efecte 'anestèsic' sobre les nostres emocions", però tenir una cita sense beure res d'alcohol permet profunditzar en la conversa i, per tant, conèixer molt més a la persona. Així doncs, aquesta tendència permet que les cites siguin més reals, ja que no hi ha res que distorsioni la teva realitat. 

Les aplicacions per trobar parella van començar a notar aquesta tendència a partir de la pandèmia. Fins al moment, semblava que les primeres cites i l'alcohol anaven agafats de la mà, però ara la cosa ha canviat. Les persones estan apostant per un estil de vida més saludable i més real.


Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: