Polèmica a Hongria per les noves mesures sobre l'avortament

per Redacció, el 16 de setembre de 2022 a les 07:52
El govern d'Hongria ha imposat un nou decret contra les dones que volen iniciar un procés d'interrupció de l'embaràs. A partir d'aquest divendres, quan entri en vigor, estan obligades a escoltar el batec del cor del fetus abans de procedir a l'avortament.

És una decisió del govern d'ultradreta de Viktor Orbán, que obre la porta a la modificació de la llei de 1992 que permet que les dones puguin realitzar una interrupció de l'embaràs entre les setmanes 12 i 24 de gestació.


El nou decret determina que "els metges hauran de proporcionar a la dona embarassada un indici o indicació dels signes vitals del fetus, d'una manera clarament identificable". Segons diversos mitjans com eldiario.es, els "signes vitals" són, de manera concreta, els batecs del cor. Aquesta nova mesura ha estat signada per Sándor Pintér, ministre de l'Interior de l'executiu d'Orbán.

El primer ministre hongarès i el seu partit, Fidesz, havien deixat clar des de les passades eleccions que no tenien previst cap pla per limitar els drets de les dones pel que fa a l'avortament. Tot i això, les formacions de l'extrema dreta, com el partit Nostra Patria, han aplaudit la mesura i han assegurat que "seguiran treballant per protegir la vida des de la gestació". En aquest sentit es posiciona la presidenta del país, Katalin Novák, que va prometre en campanya precisament això, "protegir la vida des de la gestació".



 
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: