Sexe oral: les ITS de les quals et podries contagiar si el practiques sense protecció

per Redacció, el 20 de setembre de 2022 a les 06:00
A l'hora de mantenir relacions sexuals el preservatiu és imprescindible, tant en la penetració com en el sexe oral. Sobretot en aquells casos en què gairebé no coneixes a la persona, ja que, com indiquen a la BBC, "tenir sexe oral sense preservatius també eleva el risc de contagi d'infeccions de transmissió sexual (ITS)". Els homes poden transmetre la malaltia a través dels líquids preseminals i del seu semen, i les dones a través del líquid lubricant de les seves vagines.

La sífilis és una de les infeccions més comunes que es poden passar a través d'una fel·lació o cunnilingus. És causada pel bacteri Treponema pallidum i a Europa va augmentar el seu contagi un 70% durant la dècada del 2010. Avui dia existeixen antibiòtics per tractar-la, però, si no es diagnostica a temps, existeix el risc que hi hagi compromís vascular i neurològic, insuficiència cardíaca o accident cerebrovascular.


També pots contagiar-te d'amigdalitis gonocòccia, una infecció de l'amígdala provocada pels bacteris de la gonorrea difícil d'eliminar amb antibiòtics. O directament podries contagiar-te de gonorrea, podent-te causar secrecions uretrals, infecció de pelvis i/o infertilitat. Cal anar molt amb compte perquè els penis i les vulves infectades no solen presentar cap símptoma visible.

A més, si practiques sexe oral sense protecció, també podries contagiar-te d'alguna variant del papil·loma humà (VPH). Aquest pot ser molt perillós, sobretot en el cas de les dones, ja que pot evolucionar fins a convertir-se en càncer de coll uterí. Cal tenir en compte, però, que també pot provocar tumors d'anus, cap i coll.


Algunes infeccions més perilloses que també es poden contagiar són l'hepatitis A, l'hepatitis B i l'hepatitis C, "principals causes de malaltia hepàtica crònica, cirrosi hepàtica i carcinoma hepatocel·lular". El VIH, en cas que hi hagi alguna ferida a la zona, i la verola del mico.

Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: