Shakira podria anar 8 anys i dos mesos a la presó, per què?

per Redacció, el 21 de setembre de 2022 a les 06:00
El mes de maig del 2022 La Fiscalia de Barcelona va demanar a Shakira vuit anys i dos mesos de presó. Se la va acusar de 6 delictes contra Hisenda per defraudar 14,5 milions d'euros entre els anys 2012 i 2014, en evitar el pagament d'IRPF i de l'impost sobre el patrimoni, simulant que no residia a Espanya.

Segons els informes presentats pels inspectors de l'Agència Tributària, Shakira va passar a Espanya més de 183 dies, que és la quantitat de dies a partir de la qual una persona es considera resident. Després d'analitzar el seu dia a dia, es va poder comprovar que Shakira havia passat a Espanya 242 dies durant l'any 2012, 212 dies durant l'any 2013 i 243 dies durant l'any 2014.


Sembla que la cantant només va estar fora d'Espanya un total de 124 dies el 2012, 153 dies el 2013 i 122 dies el 2014. Tot i això, ella encara confia plenament en la seva innocència i, per això, va rebutjar l'acord que la Fiscalia li va oferir per evitar anar a la presó. Després d'això, la Fiscalia va formalitzar la seva acusació per escrit.

Davant dels fets, l'artista va realitzar un comunicat oficial: "La Fiscalia s'ha entestat a recaptar els diners meritats a les meves gires internacionals i a The Voice quan encara no era resident a Espanya, i han recorregut a mitjans indeguts per pressionar, tal com ho fan diàriament i injustament amb milers de contribuents amb fins lucratius".


Tot i que Shakira està acusada de sis delictes contra la Hisenda publica espanyola amb dos agreujants, també es contempla un atenuant que ha fet que se li rebaixi la pena de presó. La cantant va posar a disposició del jutjat 17,2 milions d'euros per pagar la quantitat que li demanaven, a més de tres milions en concepte d'interessos.

Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: