Logotip de Adolescents.cat

Sabies que la música t'ajuda a ser més feliç?

per Redacció, el 3 de maig de 2024 a les 06:00
Si t'agrada escoltar música a totes hores, segurament ja saps els beneficis terapèutics que té. I és que, tot i que moltes persones no en siguin conscients, la música regula els nostres estats d'ànim i, per això, ens tornem addictes a ella.

"Un sonido brillante", l'enquesta realitzada per Sonos i els seus socis entre 12.000 oients de 12 països diferents, mostra fins a quin punt els oients són capaços de percebre aquesta connexió tan profunda i multifacètica que hi ha entre la música i l'estat d'ànim. Els resultats van ser que un 72% dels participants van dir que la música els ajuda a reduir l'estrès i un 42% va indicar que els podcasts tenien un efecte relaxant. A més, un 36% va assenyalar que la música els havia fet riure inesperadament alguna vegada i un 40% va dir que els havia fet plorar.


Com expliquen els experts, la música influeix en diverses funcions psicològiques, podent activar exactament les mateixes àrees del cervell que el menjar, el sexe, les drogues i altres activitats. Per tant, la música "no només ens ajuda a sentir-nos menys estressats i a ser més productius, sinó que el so de la música, els podcasts i un altre contingut cultural ens pot motivar a fer més exercici, millorar la nostra vida sexual, generar noves idees i fins i tot a estrènyer els llaços amb la nostra família i amics".

Però sembla que no només és important el què escoltes, sinó que la qualitat del so també té un paper important, ja que "els senyals petits i subtils solen ser els que desencadenen les emocions, com la respiració del cantant o el soroll de les cordes de la guitarra. Si el so no és nítid o està atenuat, no té el mateix efecte". De fet, "una gran majoria (el 82%) dels oients van indicar que un gran sistema de so pot fer que una festa sigui més divertida".


En resum, hi ha proves que desmotren que la música és una part fonamental de l'experiència humana i té una funció important i especial a les nostres vides. Però, tot i que les emocions que provoca la música són universals, cada persona desenvolupa les seves pròpies preferències musicals i cal desobrir quin tipus de música/podcast et fa feliç. 

Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: