Logotip de Adolescents.cat

La dura realitat darrere aquest tatuatge viral de TikTok

per Redacció, el 23 de setembre de 2022 a les 06:00
El tatuatge de Medusa, una deessa de la mitologia grega, s'ha fet molt popular entre les noies de TikTok. Missatges com "em cuidarà un amic del meu pare" o "tranquil·la mama, només sortiré de festa i tornaré a casa" acompanyen els vídeos on mostren els tatuatges.

Tots els vídeos parlen d'una mateixa cosa: abusos sexuals. El motiu pel qual el tatuatge té tant de significat és per la història de la deessa, que tenia serps en lloc de cabell i petrificava a tot aquell que la mirava als ulls. Medusa va ser representada com un monstre de la mitologia grega que va causar molts mals a la població fins que va ser perseguida per l'heroi Perseo i li va tallar el cap per utilitzar-la com a arma.

 
@izzywibble TW #medusatattoo #sa #victims ♬ everything I wanted - Evil☆

Però la història és molt diferent. El poeta grec Ovidio explica a les Metamorfosis, com Medusa era una de les donzelles que custodiaven el temple de la deessa d'Atenea. La seva bellesa seduïa a molts, però ella havia de mantenir la seva virginitat per ser digna del seu càrrec. Un dia, però, va ser violada per Poseidón en el mateix temple d'Atenea.


Davant aquesta situació, la deessa Atenea, en comptes de castigar a Poseidón per haver violat a la donzella, va decidir castigar a Medusa condemnant-la a tenir serps verinoses en lloc de cabell i la va desterrar del temple. Es tracta d'un clar exemple del masclisme que hi havia en aquells moments en la cultura grega. Avui dia el rostre de Medusa ha esdevingut símbol de resiliència davant d'aquestes situacions i un reclam d'una justícia real.

 
@hanniaroblero Ahora entiendo porqué era la favorita #medusatattoo ♬ everything I wanted - Evil☆

Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: