Què és la invalidació emocional i com detectar si n'estàs sent víctima

per Redacció, el 26 de setembre de 2022 a les 06:00
La invalidació emocional té lloc quan una persona comparteix les seves emocions, preocupacions o experiències i, l'altra persona, no les accepta i li resta importància. Això passa sobretot amb emocions negatives com la tristesa, l'ansietat o l'enfadament, però també pot ocórrer amb emocions i experiències positives. 

 


És possible que la teva parella hagi crescut en un entorn on les emocions intenses eren castigades. Haver estat criat en un entorn invalidant dona lloc a què aquesta conducta es repeteixi en relacions de parella o fills. Però no hauria de ser així i és important treballar-ho. Ningú té dret a invalidar les teves emocions i res ho pot justificar.

La invalidació emocional també es pot convertir en una estratègia de manipulació i abús psicològic, ja que la teva parella et pot fer pensar que les teves emocions no tenen importància a no ser que ell ho digui. Aquesta situació pot deteriorar la teva autoestima i produir problemes psicològics com la depressió o l'ansietat generalitzada.

Així doncs, si sents que la teva parella està invalidant les teves emocions és important que ho parlis amb ell/a, expressant el teu malestar i demanant que aprengui a validar emocions. Si, tot i això, segueix amb la mateixa conducta, hauràs de fer el que sigui millor per tu. Recorda que l'amor mai fa mal i que la teva parella ha de ser una font de felicitat.

Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: