Aquesta dinàmica podria estar danyant la teva relació de manera irreversible

per Redacció, el 20 de novembre de 2023 a les 06:00
Estar 24/7 parlant amb la teva parella pot semblar un gest molt romàntic, però realment és així? Com expliquen diversos psicòlegs, el fet d'estar tot el dia enviant-vos missatges pot afectar negativament a la vostra relació i, fins i tot, la pot danyar de manera irreversible.

Al principi de la relació, és normal voler estar parlant tota l'estona amb l'altra persona. És una manera de demostrar que estàs pensant en ell/a i que t'interesses pel seu dia. Però és important no acostumar-se a aquesta dinàmica, ja que no serà sostenible a llarg termini. Arribarà un dia on us quedareu sense tema de conversa i ja no sabreu de què parlar quan us veieu en persona, la qual cosa pot convertir la relació en avorrida.


A més, com explica Erica Gordon, psicòloga experta en teràpia de parella, inconscientment et vas tornant dependent d'aquesta atenció immediata. Així doncs, augmenten les probabilitats d'acabar tenint una relació basada en la codependència, la qual cosa pot ser molt perjudicial per a la salut mental, sobretot per aquelles persones propenses a patir ansietat.

"Les persones que envien (i reben) aquests missatges amb molta freqüència tendeixen a tenir més ansietat d'aferrament, la qual cosa es tradueix en una profunda por al rebuig i a l'abandonament, així com una baixa autoestima", diu la psicòloga Theresa Didonato. Per tant, és important intentar ser més independent i no deixar que la relació es basi en els missatges. La relació millorarà si prioritzeu la comunicació en persona i el temps de qualitat.


Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: