Les infidelitats són contagioses? Això diu la ciència

per Redacció, el 28 de setembre de 2022 a les 06:00
Alguna vegada has sentit por a què la teva parella et sigui infidel després de saber que algú molt proper a ell/a ho ha sigut? Doncs sentim dir-te que no anaves del tot desencaminat/da, ja que, segons la ciència, les infidelitats són contagioses.

Una investigació feta per investigadors de la Universitat de Reichman va concloure que n'hi ha prou amb què persona llegeixi una confessió d'una infidelitat d'algú desconegut a Internet per augmentar el seu desig d'experimentar amb una persona externa a la relació. Fins i tot el simple fet de ser conscient que et poden ser infidel pot provocar que tu ho siguis.


Com explica la psicòloga social Madeleine A. Fugèr, els autors de l'estudi observen com el simple fet de ser conscient de la prevalença de la infidelitat (que alguns investigadors estimen que pot arribar al 70%) "podria disminuir el desig i el compromís amb la parella principal i augmentar el desig d'una parella alternativa atractiva".

Els autors també consideren que la percepció de vulnerabilitat de la relació també influeix a l'hora de fer infidel. És a dir, si veus que les infidelitats es comenten dia rere dia i comences a pensar que tard o d'hora la teva parella et serà infidel, és més probable que en algun moment t'entreguis als teus impulsos de cometre una infidelitat.


Com determinen els experts, és com si hi hagués alguna cosa dins teu que et diu que la teva parella també et serà infidel i que no et sentis culpable. Però la realitat pot ser molt diferent i sempre és millor no arriscar-te a fer mal a la teva parella i a provocar una situació de la després te'n penediràs.

Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: