El que no has de fer després del sexe oral

per Redacció, el 30 de setembre de 2022 a les 06:00
Utilitzar el preservatiu en el sexe és imprescindible, tant en la penetració com en el sexe oral. En tots dos casos, el risc de contraure una ITS és molt elevat i cal anar especialment amb compte en el cas del sexe oral.

Molta gent creu que raspallar-se les dents després d'haver realitzat sexe oral és higiènic, però realment és perillós. Com explica el doctor Agho Teophilus, "no és apropiat raspallar-se les dents immediatament després del sexe oral perquè les persones estan exposades a riscos com la gonorrea, la sífilis, el VIH, l'herpes, el virus del papil·loma humà, les berrugues o l'hepatitis A, B i E".


Així doncs, el problema "es deu al fet que quan les persones es raspallen la cavitat bucal, de vegades poden produir-se lesions o talls, els quals poden funcionar com a canals d'entrada a través del qual passen els bacteris i d'aquí al torrent sanguini, per la qual cosa és millor endarrerir el raspallat". La recomanació que fan des de TheObjective, és rentar-se la boca amb una esbandida bucal antibacteriana o bé esperar 30 minuts abans de raspallar-s les dents. En tot cas, sempre s'ha d'evitar fer-se una ferida.

De totes maneres, com explica la ginecòloga Sherry A. Roos, cal tenir en compte que "si ella té clamídia, herpes, VPH, gonorrea o sífilis, i li fas sexe oral, pots contraure qualsevol d'aquestes ITS a la gola, amb o sense un tall o una ferida a la boca". Per tant, l'única manera de protegir-se contra les infeccions és amb l'ús d'un preservatiu.


Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: