IVA reduït per a productes menstruals: quant ens estalviarem?

per Redacció, el 3 d'octubre de 2022 a les 06:00
Per fi. Les compreses, tampons i altres productes menstruals tindran un IVA reduït: passarà de ser del 10% al 4%.

Es tracta d'una de les peticions més reivindicades en els últims anys i és que fins ara els productes menstruals eren tractats com a articles de luxe en comptes de com a productes de primera necessitat. A més a més, també es reduiran els impostos de preservatius i anticonceptius no medicinals.


Potser us sona haver escoltat aquesta notícia, i és que la rebaixa de l'IVA en els productes menstruals s'hauria d'haver aplicat mesos enrere, quan es va aprovar la nova llei de l'avortament. La mesura, però, va acabar quedant fora i no ha estat fins ara quan s'ha aprovat.

I quant costa tenir la regla? Es calcula que una persona amb flux abundant pot gastar-se gairebé 2.000 euros al llarg de la seva vida en productes com compreses i tampons. Cal dir, però, que el cost es redueix molt si el producte escollit és la copa menstrual, ja que el cost passa a ser de 144 euros en total.


Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: