Logotip de Adolescents.cat

Com reaccionaries si no poguessis fer servir el mòbil durant una setmana? 97 joves expliquen la seva experiència

per Redacció, el 3 d'octubre de 2022 a les 06:00
Passar una setmana sense mòbil. Aquest és l'experiment de la Universitat de Màlaga en què van participar 97 voluntaris d'entre 15 i 24 anys i del qual ara hem conegut els resultats.

Conclusió? La majoria dels participants van assegurar sentir ansietat i inseguretat quan no podien fer servir el seu smartphone. Ara bé, alguns d'ells també van afirmar que s'havien notat "alliberats" i que havien recuperat activitats que tenien abandonades.


De fet, un dels voluntaris va confessar que, després de sis anys, per fi "havia aconseguit llegir-se un llibre sencer per plaer".

I és que segons la investigació, ens passem gran part del dia ocupats amb el mòbil. En concret li dediquem unes 5 hores diàries. Això ens genera certa dependència i, per tant, podem sentir ansietat quan ens priven del seu ús.


Ara bé, no fer servir el mòbil també té coses positives. La majoria de voluntaris va assegurar que s'havien concentrat més a l'hora d'estudiar i que havien passat més temps amb la seva família i millorat la seva relació.

Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: