El vestit viral de Bella Hadid és tecnologia d'un dissenyador català

per Redacció, el 3 d'octubre de 2022 a les 09:14
[inicicentrareport]Dues persones amb aerosols tiren un esprai blanc sobre el cos de Bella Hadid. Al cap d'uns minuts es converteix en un vestit fet a mida. Gairebé segur que heu vist aquest vídeo gravat a la Setmana de la Moda de París. I és que, ha estat una de les imatges més virals d'aquest cap de setmana.

El que potser no sabíeu és que l'innovador vestit de Bella Hadid s'ha fet utilitzant l'invent d'un català. L'espai que es va fer servir el va desenvolupar l'empresari i dissenyador Manel Torres, fundador de la companyia de roba Fabrican.


  Torres és el creador d'una tecnologia que permet pintar la roba amb un aerosol directament sobre el cos. Segons informa TV3 es tracta d'un tèxtil fet a base de fibres de cotó suspeses en una solució que, després d'uns minuts en contacte amb el cos, s'endureix i es transforma en tela.

Aquesta tecnologia, però, no només es fa servir en el món de la moda, sinó també en el de la cosmètica, el disseny d'interiors o la protecció del medi ambient mitjançant la neteja de vessaments de petroli, entre altres.