Què et pot passar si et fas passar per algú a les xarxes socials?

per Redacció, el 8 d'octubre de 2022 a les 06:00
Les aplicacions per lligar s'han fet molt populars en els últims anys. Per a moltes persones són una oportunitat per trobar l'amor, però per altres són el mitjà perfecte per aconseguir allò que volen.

La majoria de vegades, les persones que es volen aprofitar d'altres ho fan utilitzant una identitat que no és la seva. A través de mentides i paraules boniques aconsegueixen apropar-se al seu objectiu i treure'n un benefici. A vegades només busquen un nude, però d'altres busquen una estafa més gran.


Així doncs, la suplantació d'identitat és molt comuna en aquestes apps i després de molts anys arriba una llei que protegeix a les víctimes a Espanya. La persona suplantadora serà castigada per llei amb penes de presó de tres mesos a un any i també se'ls imposarà una multa segons el cas. Això sí, per fer efectiva la condemna caldrà que la persona a qui se li ha suplantat l’identitat hagi patit assetjament, humiliació o fustigació.

Per tant, si una persona simplement utilitza les teves fotos per atraure a altres persones, no serà condemnable. Tot i això, hi ha moltes persones que considerin que hauria de tenir alguna conseqüència, ja que indiferentment del resultat que obtinguin, t'estan suplantant la identitat.


Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: