Aquest mètode d'estudi t'ajudarà a retenir informació durant més temps

per Redacció, el 6 d'octubre de 2022 a les 06:00
Segons una investigació duta a terme per científics de la Universitat de Waterloo, la regla d'estudi del 10-10-2 és un mecanisme molt útil per emmagatzemar informació al teu cervell durant molt de temps.

Com expliquen a El Confidencial, es tracta de "llegir la informació o el temari que desitgem memoritzar" i "després tornar-lo a llegir nou cops més". Sí, sabem que pot fer mandra, però ho has de llegir amb tranquil·litat i comprenent en tot moment els conceptes. Un cop ho hagis fet, hauràs de llegir-ho deu cops més en veu alta. Pots fer-ho com vulguis: en forma de monòleg davant el mirall, imaginant que estàs donant una classe, explicant-li a un amic/ga... I, si estàs a la biblioteca, ho pots fer en veu baixeta.


Un cop ho hagis llegit 10 cops i recitat 10 cops més, hauràs d'escriure dos cops tot allò que recordis. No has de recórrer en cap moment al text original, ja que estaràs fent trampes i t'estaràs enganyant a tu mateix/a. Segons un dels seus autors, el psicòleg Colin M. MacLeod, "l'estudi determina que és l'acció dual de parlar i escoltar-se a un mateix, el que té l'impacte més beneficiós a la memòria".

Per tant, et serà més fàcil memoritzar si participes de manera activa en la narració del contingut. A partir d'ara no et limitis a llegir i prova el mètode 10-10-2.


Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: