Aprovat un carregador únic per a tots els mòbils

per Redacció, el 6 d'octubre de 2022 a les 08:55
Per fi: hi haurà un carregador únic per a mòbils, tauletes i càmeres a partir del 2024. Així ho ha aprovat de manera definitiva el Parlament Europeu.

Així doncs, abans que acabi el 2024, tots els smartphones, tablets i càmeres que es venguin a la Unió Europea hauran de tenir un carregador USB del tipus C, el que ara utilitzen la majoria dels dispositius Android.


El carregador únic també serà per a auriculars, llibres electrònics, teclats i altaveus. Això sí, de moment aquesta mesura no afectarà els ordinadors portàtils, als quals se'ls aplicarà aquesta obligació a partir del 2026.

Aquesta decisió s'ha pres sobretot per motius mediambientals: es reduiran anualment unes 11.000 tones de residus electrònics a la Unió Europea.


Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: