Logotip de Adolescents.cat

Socialitzar t'esgota mentalment? Aquest és el motiu

per Redacció, el 28 de novembre de 2023 a les 06:00
A algunes persones, el fet de socialitzar els provoca un gran esgotament mental. A vegades no tenen ganes de conèixer gent nova perquè els provoca angoixa i altres cops simplement prefereixen quedar-se sols.

Molts psicòlegs es troben amb aquests casos i sovint el malestar de la persona és degut a la desconeixença que té sobre el tema. El fet de no entendre el motiu pel qual se sent així l'acaba fent sentir culpable per perdre's moments amb amics. Però no hauria de ser així.


Si et sents identificat/da amb aquesta situació i sovint necessites estar sol/a, probablement és perquè tens una personalitat introvertida. Aquest tipus de persones tenen una menor tolerància a la sobre estimulació social o, en altres paraules, es cansen més fàcilment quan reben estímuls socials. És per això que t'atabales quan surts de festa o quan estàs amb un grup gran de persones.

En canvi, ets capaç de gaudir amb aquelles persones amb qui tens més confiança i connexió i sents que pots ser tu mateix/a, sense filtres. La introversió és un tret de la personalitat amb implicacions biològiques i, per tant, el teu cervell està programat perquè l'excés de socialització el cansi. No hi ha res de dolent en això, però és important aprendre a gestionar-ho per poder-te enfrontar a totes les situacions que la vida et posi al davant. Recorda descansar mentalment sempre que ho necessitis.


Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: