Logotip de Adolescents.cat

Què és la síndrome de la persona esponja i com fer-hi front

per Redacció, el 12 d'octubre de 2022 a les 06:00
Una persona esponja és aquella que no necessita estímuls gaire elevats per sentir emocions fortes. Són persones molt reflexives, empàtiques i tendeixen a implicar-se emocionalment en tot el que les rodeja.

Com hauràs notat, es tracta de persones altament sensibles i, en moltes ocasions, això els genera un gran patiment per la quantitat d'estímuls que reben. Tenen la capacitat de processar tot allò que perceben de manera més profunda i atenent especialment a les subtileses de l'entorn.

Per tant, tenen més capacitat de reflexionar i de realitzar processos introspectius. Poden detectar detalls de l'ambient que a moltes altres persones se'ls hi escapen. Com a aspecte negatiu, això fa que molts cops es vegin aclaparades amb més freqüència per ambients on hi ha una sobre estimulació.
 

Què pots fer si et consideres una persona esponja?

 


Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: