Decisició judicial pionera sobre el poliamor: què s'ha decidit?

per Redacció, el 11 d'octubre de 2022 a les 06:00
La jutgessa del Tribunal Cívil de Nova York, Karen May Bacdayan, ha comunicat que "ha arribat el moment" de fer canvis i "seguir endavant" en el que respecta a la llei anterior sentenciada l'any 1989 a l'estat de Nova York, que reconeixia que només una parella composta per dues persones té el benefici de drets legals.

La decisió de la jutge neix com a resposta al cas West 49th St., LLC v. O'Neill. I és que Scott Anderson vivia amb el seu nòvio Markyus O'Neill i alhora tenia un cònjuge anomenat Robert Romà, que vivia en un altre pis i va morir. Després de la seva mort, la parella legal va voler renovar el contracte de lloguer, però els propietaris del pis no van accedir pel fet que no estava casat amb el seu nòvio i que "no eren una família tradicional".


La jutgessa ha defensat al nòvio i ha sostingut que una relació de tres persones no hauria de negar-li el dret de reclamar davant el desallotjament i la impossibilitat de renovar lloguer de l'habitatge. A més, ha explicat que la definició de 'família' s'ha transformat considerablement amb el pas del temps i que, la poligàmia no està contemplada, però, en canvi, un nen pot tenir més de dos tutors legals.

Finalment, la jutgessa va qüestionar el rerefons de la finalitat de reconèixer drets legals només per una parella. "Per què una persona ha d'estar compromesa amb una altra persona només en certes formes prescrites per gaudir d'estabilitat a l'habitatge després de la partida d'un ésser estimat?", va continuar en referència al cas O'Neil. I va acabar fent una crida a replantejar les noves formes de relació.


Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: