Aquest és el motiu pel qual et costa tant prendre decisions

per Redacció, el 22 d'octubre de 2022 a les 06:00
A mesura que ens anem fent grans, anem adquirint la capacitat de prendre decisions per nosaltres mateixos/es, però, curiosament, ens costa moltíssim prendre una decisió i sovint acabem no decidint res.

Com explica la professora Katherine Fox-Glassman, de la Universitat de Columbia a Inverseel nostre cervell és capaç d'adaptar-se molt bé a moltes coses, però comprendre la incertesa no és una d'aquestes coses per a la majoria de persones. "La gent malinterpreta, distorsiona, ignora i abusa de la probabilitat en dotzenes de formes ben documentades".


Avui dia pots trobar moltíssima informació sobre com prendre la decisió encertada. Milers d'articles i conferències parlen sobre els millors mecanismes per prendre decisions i com d'important és tenir en compte l'emoció, però res d'això és suficient. Això és degut al fet que "cada vegada que aportes estratègia a una situació, augmentes la possibilitat de pensar-hi massa" i, per tant, de confondre't més.

Però és molt important que aprenguis a prendre decisions, ja que, si no ho fas, algú altre decidirà per tu. Al final, la vida tracta de triar camins i cada decisió que prenguis, per petita que sigui, és important. 


Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: