Logotip de Adolescents.cat

Aquest és el nombre màxim d'amistats que pots tenir, segons un estudi

per Redacció, el 15 d'octubre de 2022 a les 06:00
Potser mai t'ho havies plantejat, però hi ha un nombre màxim d'amics que pots tenir a la vida. Segons un estudi de Jeffrey Hall que recull El País, per tal que un conegut es converteixi en amic cal que passeu una mitjana de 200 hores junts. Per tant, com va apuntar l'especialista, tenir un bon amic proper és "car" per la quantitat de temps que necessites invertir en aquest.

Tot i que ara mateix pensis que pots gestionar un màxim de 20 amistats, com explica el psicòleg de la Universitat d'Oxford Robin Dunbar, pots mantenir fins a 150 relacions estables i significatives alhora. En aquesta xifra s'inclou la família, amics i coneguts, cadascú amb el seu grau d'intimitat i confiança corresponent. Però, segons aquesta teoria, només pots tenir una relació d'amistat realment íntima amb 5 persones.


Una altra dada interessant de l'estudi és que enamorar-te et farà perdre, de mitjana, dues amistats. És el preu a pagar per tenir parella. Potser no te n'adones, però durant la relació et vas distanciant de certes persones i les acabes perdent. A ningú li agrada escoltar això i tots sabem que les amistats cal cuidar-les i conservar-les, però quan t'enamores només tens ganes de passar temps amb aquella persona i això passa factura.

I, per últim, l'estudi apunta que al llarg de la nostra vida acabarem amb només una o dues amistats en el nostre cercle més proper. La resta, desgraciadament, s'anirà quedant pel camí.


Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: