Mor la dona que va inspirar «Mama Coco» a la peli de Pixar

per Redacció, el 17 d'octubre de 2022 a les 10:30
La dona que va inspirar el personatge de "Mama Coco" a la famosa peli de Pixar Coco ha mort als 109 anys al poble de Michoacán. María Salud Ramírez Caballero va ser l'àvia en què Disney es va inspirar per donar vida al film relacionat amb el Dia dels Morts que mostrava una de les tradicions més populars de Mèxic.

La productora va reconèixer que durant el procés de documentació va recórrer diferents estats del país per conèixer-ne les tradicions i que van conviure amb diverses famílies, entre les quals hi havia la de María Salud Ramírez. Des de llavors, la família ha intentat que Pixar reconegui la dona com a part de l'èxit de la pel·lícula,  guanyadora d'un Oscar - de moment encara no ho han fet-.

 

Nascuda el 1913 en el mateix poble en què aquest diumenge ha mort, la dona va dedicar bona part de la seva vida a la terrissa, modelant olles de fang que venia a fires, i va tenir tres fills i més d'una desena de nets, besnets i rebesnets. Des que la seva vida va fer un gir radial arran de la pel·lícula de Pixar, era habitual veure a la dona asseguda en una cadira de rodes amb un cartell de Coco al costat mentre els turistes es feien fotografies a canvi de diners.

Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: