Relacionen aquests productes per allisar els cabells amb risc elevat de tenir càncer

per Redacció, el 19 d'octubre de 2022 a les 08:24
Un estudi nord-americà ha revelat nous riscos de fer servir productes que allisen els cabells. S'ha publicat al Journal of the National Cancer Institute prenent com a referència 33.500 dones a les quals s'ha fet seguiment durant 11 anys. Concretament, el que s'ha descobert és que aquests productes eleven el risc de patir càncer d'úter, principalment càncer d’endometri, que no s'ha de confondre amb el del coll d'úter.

Segons la investigació, el col·lectiu que està en risc és força ampli. Han parlat, per exemple, de les dones que fan servir aquests productes més de quatre cops l'any, que tenen el doble de possibilitats de desenvolupar un càncer d'úter.


Els productes allisadors, o directament les planxes, poden cremar el cuir cabellut o provocar lesions, fet que facilita que s'absorbeixin substàncies químiques que danyen l'organisme. Unes substàncies que, de fet, poden estar presents en els mateixos productes. 

L'estudi no ha fet referència a marques ni a productes concrets, però sí que ha anomenat les substàncies que poden fer que es tingui més possibilitats de patir càncer: parabens, bisfenol A, metalls o formaldehid. Aquest últim també es coneix pel nom de formol i s'acostuma a fer servir per fer l'allisat brasiler.




 
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: