Què passa si t'enamores poc després d'una ruptura?

per Redacció, el 23 d'octubre de 2022 a les 06:00
Molta gent assegura que és necessari estar un temps sol/a després d'una ruptura. Passar temps a soles és important per treballar l'autoestima i prevenir la dependència emocional. Però què passa si coneixes a algú i t'enamores?

Després d'una ruptura, s'ha de passar un dol emocional. Al cap i a la fi, aquesta persona deixarà de formar part del teu dia a dia. Com a mínim de la mateixa manera. Les emocions que se solen experimentar després d'una ruptura van de la culpabilitat, la ira i la frustració fins a la tristesa i la gelosia. Aquestes no s'han de reprimir, sinó que per superar la ruptura cal acceptar-les i superar-les.


Sovint, per reprimir les emocions, se sol buscar una distracció. Quedar amb els amics per no pensar en el teu o la teva ex és molt habitual, però també ho és començar a mantenir relacions sexoafectives amb altres persones. Aquesta última distracció pot ser perillosa, ja que el que s'està fent és evitar passar el dol.

Però, què passa si t'enamores? Començar una nova relació no és totalment incompatible amb el dol post-ruptura, però has de ser conscient que això no et farà oblidar a la teva exparella. El dol no desapareixerà per art de màgia i no has d'utilitzar a la teva nova parella com una via d'escapament. Has de seguir patint la ruptura i parlar amb els teus amics per desfogar-te t'ajudarà a superar-la i poder tenir una relació sana. No oblidis fomentar la teva autoestima i no caure en la dependència emocional.


Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: