Logotip de Adolescents.cat

Estàs més trist/a durant els mesos d'hivern? Aquest és el motiu

per Redacció, el 1 de novembre de 2022 a les 06:00
És possible que et sentis més trist/a durant els mesos d'hivern. De fet, com explica la psicoterapeuta Katherine Cullen a una publicació per Psychology Today, "per a algunes persones el baix estat d'ànim, la poca energia i la pèrdua d'interès durant els mesos d'hivern esdevenen tan greus que tenen dificultats per funcionar a la feina, en les relacions o en les activitats bàsiques de la vida diària".

Un dels motius pels quals passa això és per la baixa exposició a la llum solar. Les hores de sol disminueixes i es fa fosc més aviat. També influeix la pluja i el fred, ja que dificulten els plans que es poden fer a la primavera i a l'estiu i, per tant, et quedes a casa. En definitiva, la vitamina D es veu limitada i això s'ha associat a un major risc de l'estat d'ànim i altres dificultats de salut mental.


Durant els mesos d'hivern és habitual perdre algun hàbit com sortir a passejar, anar a córrer o fer exercici en general. Fa més mandra sortir de casa i et tornes una mica més sedentari/ària. Però moure't és molt important per tenir un bon estat psicològic. Fer exercici amb algun amic/ga millorarà molt el teu estat d'ànim, ja que socialitzar i passar temps amb la gent que estimes també et farà bé.

Per tant, intenta no perdre els bons hàbits durant els mesos de més fred. Queda amb amics, marca't una rutina d'exercici, intenta que et toqui una mica el sol... Així aconseguiràs no sentir-te tant trist/a.


Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: