Aquest és el lloc de casa on se'ns poden acudir millors idees, segons un estudi

per Redacció, el 29 d'octubre de 2022 a les 06:00
Creus que tens les teves millors idees quan estàs a la dutxa? Doncs no és casualitat. Segons una investigació realitzada a la Universitat de Virginia, als Estats Units, fer-se una dutxa és una activitat "ni massa servil per desconnectar el cervell per complet ni massa difícil per ocupar massa temps de processament". És a dir, la situació perfecta per generar idees imaginatives i innovadores.

En el mateix estudi, es va posar un vídeo als participants i se'ls va demanar que mentre el miraven pensessin solucions creatives a diversos problemes. Així van descobrir que els vídeos avorrits no incentivaven gens la seva creativitat, ja que feien que la gent apagues la seva ment. En canvi, els vídeos atractius sí que impulsaven la creativitat.


Segons els resultats, "és més beneficiós per a la creativitat fer alguna cosa que involucri una mica al cervell" en comptes de fer una cosa que no et genera gens d'interès. Per això la dutxa és una situació perfecta, perquè estàs relaxat/da i alhora tens una petita activació del cervell per ensabonar-te, fregar-te i esbandir-te.

Una altra activitat que funciona per pensar és caminar, ja que és una tasca que requereix un mínim d'esforç per no xocar-te, caure..., però la major part dels recursos cognitius del teu cervell estan lliures.


Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: