Les vacunes contra el càncer podrien ser una realitat: tot el que se sap

per Redacció, el 23 d'octubre de 2022 a les 06:00
Malauradament, el càncer és la segona causa de mort al món i per aquest motiu la ciència està duent a terme múltiples investigacions per combatre'l. L'empresa alemanya BioNTech ha comunicat a una entrevista per la BBC que és possible que en pocs anys tinguem una vacuna contra el càncer.

Amb tot el que han après amb les vacunes contra la Covid-19, han iniciat quatre projectes per desenvolupar vacunes contra el melanoma, el càncer d'intestí i altres tipus de tumors. Els resultats d'alguns assajos clínics de BioNTech són esperançadors i han arribat a afirmar que les vacunes podrien estar llestes l'any 2030.


Aquest optimisme es deu en gran part a la versatilitat de les plataformes ARNm, que són molt més ràpides i fàcils d'utilitzar que les que s'utilitzaven en la concepció de les vacunes tradicionals. Per tant, es podran crear vacunes personalitzades per combatre mutacions concretes del tumor de cada pacient. A més, aquesta tecnologia es pot utilitzar perquè les cèl·lules del cos del pacient generin proteïnes immunoestimuladores o que inhibeixin els punts de control immunitaris, de manera que el tumor no pugui passar desapercebut en un diagnòstic.

Les vacunes ARN són un nou tipus de vacunes que no injecten el germen atenuat o inactiu a l'organisme, sinó que ensenyen a les nostres cèl·lules a produir una proteïna que desencadena la resposta immunitària.


Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: