En uns anys, el plàstic serà un aliment? Això diuen els experts

per Redacció, el 3 de novembre de 2022 a les 06:00
Gràcies al plàstic hem pogut fabricar infinitat d'objectes que resulten molt útils en el nostre dia a dia. El problema, però, és que quan aquest ja no és útil, no es recicla de manera correcta, fent que s'acumuli a tota mena d'ecosistemes naturals, causant danys profunds als hàbitats, als animals i, fins i tot, a les persones.

Els experts de l'Agència de Projectes d'Investigació Avançats de Defensa dels Estats Units i enginyers, químics i biòlegs de Michigan Technological University, han creat el projecte: Reutilització Biològica de Plàstic per BioPROTEIN. Aquest es basa en la capacitat d'alguns bacteris de metabolitzar diferents tipus de plàstics i convertir-los en biomolècules útils per l'organisme humà.


El que es pretén és que els humans puguem alimentar-nos de plàstic algun dia no molt llunyà i que els nostres bacteris el metabolitzin. Abans de consumir-lo, però, el plàstic es tractaria químicament i es convertiria en un fang oliós. Els bacteris el consumirien i farien que es produís una proteïna amb un alt valor nutricional basat en vitamines, lípids i proteïnes.

Aquest projecte també contribuiria a fer front a la fam, ja que, segons l'ONU, en cinc anys hi haurà 60 milions de persones més en risc d'inanició (extremada debilitat física provocada per la falta d'aliment). Aquesta font tan sostenible d'aliment seria una solució a aquesta situació.


Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: