Dorms amb roba interior? Aquests són els motius pels quals hauries de deixar de fer-ho

per Redacció, el 31 d'octubre de 2022 a les 06:00
Els homes solen ser més favorables a dormir sense roba interior que les dones. De fet, són moltes les dones que consideren que dormir amb calces és més higiènic que dormir sense, però múltiples estudis asseguren que l'última opció és molt més saludable.

És totalment desaconsellable dormir amb calces de teixits sintètics, estretes o que no estiguin totalment netes. A més, segons un estudi publicat al Journal of Infection, fins i tot la roba interior neta pot contenir una dècima part d'un gram d'excrements. Tot i que això no és gaire preocupant, tampoc és gens agradable.


Un altre motiu pel qual hauries de començar a dormir sense roba interior és que bacteris i els llevats prosperen a ambients humits i càlids. Per això no estan recomanades les calces de teixits sintètics, que impedeixen o comprometen la ventilació de la zona.

A més, les dones que pateixen de vulvitis crònica (inflamació dels plecs de la pell de fora la vagina) o vaginitis crònica (inflamació de la vagina), són més propenses a agafar infeccions vaginals per fongs, picor i irritació. Per tant, deixar respirar la seva part intima durant la nit és el millor que podrien fer.


Si necessites més motius per acomiadar-te de les calces a l'hora de dormir, algunes investigacions apunten que millora la circulació sanguínia, és desintoxicant i redueix l'estrès. A més, "dormir nu pot tenir un impacte potencialment positiu a la salut reproductiva, la connexió amb una parella i l'autoestima".

Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: