Logotip de Adolescents.cat

Això és el que has de menjar si vols cuidar la teva memòria

per Redacció, el 6 de novembre de 2022 a les 06:00
Darrere de les coses dolentes gairebé sempre hi ha el mateix tipus d'aliments: els ultraprocessats. I és que el seu consum pot ser molt perjudicial per a la teva salut i per a la teva memòria.

Segons una investigació publicada al Journal of Nutritional Science, "una major ingesta d'aliments ultraprocessats s'ha associat a una major incidència de malalties com l'Alzheimer i la demència vascular, mentre que el reemplaçament dels aliments ultraprocessats per productes mínimament processats o aliments frescs es relaciona amb un risc inferior de pèrdua de memòria en un 19%".


Potser ara mateix no és una tema que et preocupi, però a la llarga ho serà. Ets els teus records i no hi ha res pitjor que oblidar-los. Si vols cuidar la teva memòria, comença a introduir aliments com el bròquil, els espinacs, els fruits secs, els cereals integrals, el peix blau... I oblida't de tots els productes que es fonamenten en grasses saturades o grasses trans, les quals es vinculen "a un major risc de trastorns cognitius".

Així que ja saps, si vols cuidar la teva memòria haurà de fer un canvi en la teva alimentació i començar a introduir aliments amb fòsfor, que formen una part indispensable de les membranes de les neurones, i omega 3, que té un paper protector davant la progressió del deteriorament cognitiu.


Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: