Ets "una dramàtica"? Aquest podria ser el motiu

per Redacció, el 23 de febrer de 2024 a les 10:00
Algun cop t'han dit que sempre veus problemes on no hi ha? Doncs podria ser que estiguis sent víctima del "lliscament de concepte", la tendència de "redefinir constantment l'enfocament dels conflictes tot i que no n'hi hagi".

Potser t'has hagut d'enfrontar a una situació conflictiva fa poc i ara que el problema ha desaparegut tu segueixes en mode alerta. El teu cervell segueix actuant com si tinguessis un conflicte al davant i, fins i tot, sembla que els està buscant. Pot sonar estrany, però passa més sovint del que creus.


El psicòleg Nick Haslam i el seu equip van dur a terme un estudi que va derivar la teoria del lliscament de concepte. El que van fer va ser reunir a un grup de persones i demanar-los que estiguessin atentes a les fotografies que els anaven a mostrar per trobar rostres amenaçadors. A poc a poc els van anar posant rostres menys amenaçant, però van descobrir que "van expandir la seva definició d'amenaça per incloure una àmplia gamma de rostres".

És a dir, al principi van veure molts rostres amenaçadors i quan es van quedar sense rostres intimidants van començar a buscar trets que poguessin ser-ho. Per tant, van ser ells mateixos qui van acabar buscant l'amenaça. I el mateix passa amb els conflictes. Un cop has viscut molts conflictes, el teu cervell aprèn i detectar-los i, per tant, a buscar-los i trobar-los on no hi són.


Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: