Logotip de Adolescents.cat

Com diferenciar les papallones a l'estómac de l'ansietat

per Redacció, el 4 de novembre de 2022 a les 06:00
En el cinema i a la vida real, les relacions amoroses difícils són les que ens enganxen. Uns vincles que, lluny de fer-nos sentir papallones a l'estómac, ens fan sentir ansietat, el problema de salut mental més freqüent actualment.

Com indica la psicòloga clínica Montse Cazcarra, les consultes per ansietat degudes a una relació de parella són molt habituals. "Quan la relació no ens proporciona seguretat, o quan les nostres experiències passades ens porten a vincular-nos des d'un estil en què predomina la por i la inseguretat, és relativament fàcil que experimentem ansietat", explica.


Un dels motius de l'ansietat, com explica Susana Ivorra, la psicòloga experta en relacions familiars i de parella, és que s'han romantitzat les papallones a l'estómac, les quals solen ser els símptomes de la inseguretat típica a les primeres fases de la relació. "Estàs coneixent, descobrint l'altra persona i, per tant, no tens la garantia que això sigui mutu així que el teu cos i la teva ment es mantenen alerta per intentar desxifrar els senyals que l'altra persona sent el mateix que tu", explica l'experta.

Segons l'antropòloga i biòloga estatunidenca Helen Fischer, aquesta primera etapa de l'enamorament pot durar entre 18 mesos i 2 anys. Amb el temps va desapareixent la inseguretat que et genera ansietat, ja que vas constatant, amb paraules i fets, que l'altra persona t'estima, la qual cosa produeix calma i serenitat. Un fet totalment normal que molts cops s'interpreta com una cosa negativa.


Si sents que les papallones persisteixen durant tota la relació, probablement és perquè la teva parella et fa sentir insegur/a i, per tant, et produeix ansietat. Això provocarà que tinguis un aferrament insegur, amb por a l'abandonament i, per tant, hauràs de comunicar-te amb la teva parella per aconseguir estabilitat emocional.

Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: