Consells per millorar les teves relacions familiars

per Redacció, el 2 de gener de 2024 a les 06:00
Les relacions de família poden ser complicades i el pitjor de tot és que saps que, per molt que vulguis, mai podràs desvincular-te d'ella de la mateixa manera que pots fer amb amics o parelles. Al final, la família sempre formarà part de tu i és per això que el millor és intentar tenir una bona relació amb ella, encara que no sempre sigui fàcil.

Com diu la psicòloga Constance Scharff a Psychology Today, és important que sàpigues dir què és el que vols de manera clara. D'aquesta manera evitaràs crear confusions i reforçaràs la teva percepció d'autoritat. No t'has de sentir obligat a donar cap explicació, simplement comunicar el que desitges i faràs que "les persones que tenen una relació propera amb tu entenguin la teva decisió".


L'experta també recomana treballar l'empatia abans de tenir una conversa important. Per exemple, abans d'acusar els teus pares de ser massa sobreprotectors, intenta entendre que probablement ho fan perquè t'estimen i no volen que et passi res dolent. Es tracta de comprendre el motiu pel qual actuen així abans de parlar amb ells sobre el tema i així poder defensar-te sense posar-te a la defensiva.

També és important que tinguis clar que no ets responsable de com reacciona l'altra persona. Si tu comuniques el que sents de manera amable i empàtica i la reacció és enfadar-se o tenir una enrabiada, el problema és seu. En aquest cas, la psicòloga recomana donar espai i temps a la persona per processar la situació i analitzar els seus sentiments.



Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: