La teva gelosia està posant en risc la teva relació?

per Redacció, el 23 de novembre de 2023 a les 06:00
La gelosia apareix quan sentim que podem perdre a algú o que ens pot canviar per una tercera persona. És un sentiment humà que tots hem sentit algun cop i, tot i que dins de l'espectre de les emocions sigui considerada dolenta i temporal, també hi ha maneres saludables d'expressar la gelosia.

Per tant, no has de sentir-te culpable per estar gelós/a en algun moment. El que és important no és el que sents, sinó com ho canalitzes. Per saber si estàs sabent portar la gelosia de manera saludable o no, has de fixar-te en com ho gestiones i com afecta la teva relació amb l'altra persona.


La gelosia negativa se sol manifestar a través d'indirectes, comentaris negatius i intents de manipulació amb la finalitat d'aconseguir que l'altra persona es quedi amb tu. Si fas això, el que estàs fent és castigar a la teva parella pel fet de tenir determinades amistats o per passar més temps amb altres persones, i això és una gelosia controladora que no aportarà mai res de bo a la relació.

En canvi, una gelosia saludable no es projectarà mai de manera negativa sobre l'altra persona. Una manera sana de gestionar-la és analitzar si la por que sents és proporcional i realista. Un cop fet aquest pas, has de veure si pots dominar-la sol/a o si necessites expressar els teus sentiments a la teva parella per buscar els motius de la inseguretat i gestionar-la junts. 


Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: