Les marques que podrien fer que Shein deixés de ser líder en la indústria fast fashion

per Redacció, el 9 de novembre de 2022 a les 06:00
Shein està valorada en més de 92.000 milions d'euros i els seus preus tan baixos l'han ajudat a posicionar-se per sobre dels seus rivals com Inditex. Avui dia és l'exemple de fast fashion més radical i, a diferència dels seus competidors, ha estat capaç de fer front a la inflació i mantenir els seus preus.

Ara, però, sembla que Shein s'ha d'enfrontar a altres marques xineses que l'estan copiant i seguint la seva mateixa estratègia: conèixer als seus clients basant-se en les dades i oferint preus encara més baixos. Es tracta de marques que han vist com, seguint el mateix model de negoci, poden menjar-li gran part del terreny a l'actual líder.


La proposta de negoci és la mateixa que la de Shein, però amb uns marges de benefici menors. A més, aquests competidors estan enfocats a l'estranger, ja que a la Xina hi ha massa saturació i no hi ha cabuda per cap nou competidor. El seu model de negoci es basa en l'impacte a les xarxes socials, sobretot a TikTok, on molts clients de Shein ensenyen la seva roba per allà. Les seves produccions, doncs, es basen en l'activitat dels usuaris.


El sistema de dades de la filial de TikTok, ByteDance, porta a un nivell següent l'anàlisi d'audiències de negoci del fast fashion i assegura una producció totalment enfocada a l'èxit. La firma porta temps creant i perfeccionant algoritmes, així com una intel·ligència artificial, que intenta predir les tendències del mercat als diferents països on són presents.

Pinduoduo, sota la marca Temu, també està rivalitzant a Shein. Amb tan sols dos mesos de vida, es preveu que pot menjar-se gran part del negoci. Ja ho van fer l'any 2015, quan van néixer, ja que van aconseguir tenir un ràpid creixement a la Xina posant el focus allà on la resta de marques no operaven. La seva estratègia va ser la mateixa que l'anterior: l'ús de dades per anticipar-se a les tendències de mercat i marges irrisoris.

Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: