Canvis en la llei: aquestes són les mascotes que no podràs tenir a casa

per Redacció, el 11 de novembre de 2022 a les 09:10
Tenir certs animals a casa és una pràctica que està regulada per llei. Des del 2013, moltes espècies estan dins del Catàleg d'Espècies Exòtiques Invasores, fet que implica que prohibeix tenir a casa os rentador, cotorres argentines, agapornis, porcs vietnamites, tortugues peninsulars, eriçons entre altres animals.

Ara, però, la nova llei de benestar animal que està tramitant el govern espanyol amplia aquesta llista i ho fa amb mascotes que sempre ha estat habitual tenir a les nostres cases. A grans trets, el que caldrà tenir ara en compte són factors com que l'animal sigui fàcil de cuidar, que no suposi un perill per a les persones o si s'escapa o que estigui acreditat que pot viure en captivitat. 

Així doncs, alguns dels animals que no es podran tenir com a mascotes són

 ratolins
 hàmsters
 cobaies
 xinxilles
 conills
 tortugues
 periquitos
 cotorres
 serps
 aranyes
 iguanes
 camaleons gecs 
 aus originàries d'altres països

L'objectiu d'això és ajudar a preservar la fauna dels medis naturals i a conservar la biodiversitat.

Quines conseqüències té incomplir la llei?


La nova llei ve acompanyada d'una reforma del Codi Penal per a endurir les sancions per maltractament animal. La norma inclourà, entre altres, penes de presó d'entre 18 i 24 mesos si l'animal mor i la inhabilitació d'entre cinc i deu anys per a viure o treballar amb animals.

Les infraccions lleus tindran una sanció d'entre 500 i 10.000 euros; les greus de 10.001 a 50.000 euros i les molt greus partiran de 50.001 fins a 200.000 euros.

Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: