Per què hi ha cada cop més noies solteres?

per Adolescents.cat, el 13 de novembre de 2022 a les 08:56
Aquest divendres dia 11 de novembre es va celebrar el “Singles Day” o dia dels i les solteres. I en honor a aquest dia la popular revista Cosmopolitan va fer un article conjuntament amb la psicòloga Sandra Escudero per intentar entendre per què ara hi ha més noies solteres.

De fet les dades avalen que cada cop hi ha més dones solteres. De fet a Espanya una de cada quatre llars és unipersonal, el 53% son dones i més de la meitat d’elles estan solteres o divorciades.

I què fa que el nombre de dones sense parella hagi augmentat en els últims anys?



La psicòloga Escudero diu que “ara tendim a no conformar-nos tant com abans i això pot deure’s a dos factors socials que propicien el fet que hi hagi més solteres, sobretot joves. El primer, que els millenials i generació Z s’exposen de manera natural a conèixer a més gent que la generació anterior (viatgen més, tenen apps per relacionar-se…), i els costa emparellar-se perquè tenen més predisposició a sentir FOMO (por de perdre l’oportunitat de conèixer a algú millor). I per altra banda, les dones en concret ja no busquen a algú que les salvi, sinó que volen a un company o companya que complementi la seva vida de soltera que ja de per sí és òptima. Així, el feminisme ha tingut un paper rellevant perquè, bàsicament, ens ha ajudat a fugir dels rols socials, mites romàntics i relacions tòxiques”.

Aquí t'ho deixem resumit:

 

Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: