El motiu pel qual el clítoris dona tant de plaer

per Redacció, el 16 de novembre de 2022 a les 06:00
Tot i que no és la seva única funció, el clítoris és capaç de donar molt de plaer i un grup d'investigadors va voler comprendre el motiu. Per fer-ho, van agafar teixits del clítoris de persones transmasculines sotmeses a cirurgia genital d'afirmació de gènere. En concret, teixits que contenien un dels dos nervis dorsals encarregats de transportar senyals elèctrics del clítoris al cervell.

"Després de tenyir i ampliar aquests teixits 1.000 vegades sota un microscopi, els investigadors van utilitzar un programari d'anàlisi d'imatges per explicar les fibres nervioses individuals presents a cada mostra. A les set mostres van trobar que el nombre de terminacions nervioses al nervi dorsal va oscil·lar entre 4.926 i 5.543, amb una mitjana de 5.140", explica el mitjà IFLScience.


Com que el clítoris té dos nervis dorsals simètrics, cal multiplicar aquesta xifra per dos. Per tant, la conclusió de l'anàlisi va ser que, tot i que es tracta d'un òrgan molt petit, conté més de 10.000 fibres nervioses, la qual cosa produeix molta sensibilitat. Concretament, la mitjana va ser de 10.281 fibres nervioses, però la màxima va ser d'11.086.

"Com que el clítoris conté altres nervis més petits a més dels dos nervis laterals, és probable que el nombre real de terminacions nervioses sigui fins i tot més gran que l'identificat pels investigadors", diu Blair Peters, l'autora principal de l'estudi. Així doncs, sembla que encara trigarem molt a comprendre el potencial del clítoris, però aquests estudis ens fan estar cada dia una mica més a prop.


Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: