Aquest és l'origen i el significat de les teves emocions

per Redacció, el 20 de novembre de 2022 a les 06:00
Les emocions apareixen en determinades situacions i, al contrari del que creiem, molt poques vegades tenen a veure amb el que estem vivint en el present. La majoria de cops, està relacionada amb una experiència del passat i el que intenta és protegir-nos perquè no ens torni a passar el mateix.

L'origen de les emocions, doncs, no està en el moment present, sinó en el nostre interior. És important reconèixer el seu origen per tal de poder-les gestionar adequadament. Si les malinterpretem, és possible que acabem generant conflictes innecessaris amb altres persones. Per exemple, cada cop que ens enfadem, és molt probable que el nostre cos estigui reaccionant tenint en compte una experiència passada on no se'ns va respectar i el que intenta és que ara ens respectin, tot i que ja ho estiguin fent.


Per tant, les emocions solen estar connectades amb records negatius. I, a diferència del que solem fer, quan sentim una emoció negativa no hem d'intentar fer-la desaparèixer. El problema és que normalment, el que intentem fer perquè marxi l'emoció, l'acaba fent més gran. És millor acceptar-la, deixar que segueixi el seu transcurs i que se'n vagi sola.

També és important no rebre les emocions com a justificades o injustificades. No importa si l'emoció ens sembla raonable o no, el que importa és que l'estem sentint. Hem d'explorar l'emoció des de la curiositat, sense enfrontar-nos a ella, i evitar interpretar la realitat segons el que sentim. Tots tenim una emoció que ens predomina, però no ens ha de dominar.


Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: