Per què plorar millorarà les teves relacions

per Redacció, el 24 d'agost de 2023 a les 06:00
Plorar és considerat per a molta gent una demostració de fragilitat emocional, però, en realitat, és molt necessari per alliberar-nos de tot allò que ens genera malestar.

Com explica la terapeuta estatunidenca Aime Daramus, especialitzada en trastorns com el trauma, la depressió o l'ansietat, "plorar t'ajuda a expressar les emocions de manera segura i contribueix a alliberar la pressió interna". La teva salut mental es veu molt beneficiada cada cop que plores, independentment del motiu.


A més, l'experta assegura que plorar et pot ajudar a ser emocionalment més autèntic/a. Tant amb tu mateix/a, ja que quan plores estàs sent sincer/a amb tu mateix/a, com amb la resta de persones. Sabem que és difícil plorar davant d'algú perquè continua sent vist com un acte de debilitat, però "quan algú et veu plorar i tracta aquesta emoció com si fos important, t'ajuda a sentir que tot de tu és acceptable, no només les parts bones i socialment acceptables de tu".

Per tant, plorar et fa sentir millor i reforça les teves connexions humanes. De fet, les persones que ploren juntes tenen relacions més profundes. I el self care que t'aporta plorar, es converteix en un self care mutu quan plores amb una altra persona. Això sí, evita mostrar-te vulnerable davant d'aquelles persones que no ho respectaran, ja que es poden aprofitar de tu. Tria aquelles persones que saps que no et jutjaran i que et faran costat.


Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: