Per què hi ha està havent polèmica amb la nova llei d'ocupació?

per Redacció, el 16 de novembre de 2022 a les 10:21
La llei d'ocupació, que actualment s'està tramitant al Congrés, reconeixerà al col·lectiu LGTBI com a vulnerable i li garantirà, per tant, "atenció prioritària" en el Servei Públic d'Ocupació Estatal (SEPE). Les persones d'aquest col·lectiu hauran d'acreditar la seva orientació sexual -o identitat de gènere, en el cas de les persones trans- a través d'una declaració jurada.

Així ho han confirmat fonts del Ministeri de Treball, que expliquen que aquesta declaració es farà únicament "de manera lliure i voluntària" i que el SEPE no la demanarà per iniciativa pròpia.


Segons diversos estudis, les persones trans estan molt discriminades a l'hora d'accedir al mercat laboral, i d'aquí ve que es busqui donar-los prioritat en els programes elaborats pel SEPE. Així ho reconeixia aquest dimarts a Europa Press la presidenta de la Federació Estatal de Lesbianes, Gais, Trans, Bisexuals, Intersexuals i més (FELGTBI+), Uge Sangil, que va assegurar que la discriminació a l'hora d'accedir a una ocupació és "una cosa que succeeix amb el col·lectiu LGTBI i, sobretot, amb les persones trans".

La Llei d'Ocupació va sortir del Consell de Ministres el juny passat i encara no existeix una data prevista per a la seva aprovació definitiva.


Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: