Aquesta és la necessitat que potser estaves passant per alt i que et pot fer molt feliç

per Redacció, el 6 de desembre de 2022 a les 06:00
A vegades, l'únic que necessites per estar bé és el contacte físic de la gent que estimes. Una abraçada o un petó pot canviar totalment el teu dia cap a millor. I és que segons la psicòloga especialitzada en relacions, Chelom E. Leavitt, "el contacte no sexual és una necessitat que sovint s'ignora a la nostra cultura individualista".

Sense aquest contacte, la societat es tornaria més infeliç. Com diu l'experta, "necessitem que ens abracin, ens emparin i ens facin petons. Necessitem agafar-nos de les mans, mirar profundament als ulls d'algú i tocar-li el braç. Sona com un final de conte de fades, però el contacte no sexual ens porta felicitat, pau i salut física".


Algunes investigacions han demostrat que agafar-li la mà a algú edueix els nivells de cortisol a l'organisme, l'hormona responsable de l'estrès i una abraçada pot reforçar el sistema immunitari. De fet, els infants que no reben suficient afecte tenen més possibilitats de posar-se malalts. A això en psicologia es coneix com a 'síndrome de la carència afectiva'.

Per tant, donar i rebre afecte és molt important, tant per la teva salut com per la dels altres. Així doncs, el pròxim cop que et trobis amb les teves amistats, familiars o parella, no dubtis a apropar-te a ells i demostrar el teu afecte a través del contacte físic. No cal abraçar o petonejar si no vols, amb tocar-li el braç, l'espatlla o donar la mà un moment n'hi ha suficient.


Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: