Per què la llei del «només sí és sí» està rebaixant penes a agressors sexuals?

per Redacció, el 17 de novembre de 2022 a les 10:05
Polèmica amb La llei de Garanties de la Llibertat Sexual, més coneguda com la llei del "només sí és sí". Des que s'ha començat a aplicar que els tribunals ja han rebaixat més d'una desena de condemnes d'agressions i han deixat en llibertat com a mínim cinc persones.

És just l'efecte contrari del que volia el govern espanyol quan va aprovar la llei per això ara s'estan plantejant modificar-la.


Per què està passant això?


La nova llei posa el consentiment al centre i unifica l'abús i l'agressió sexual. Doncs bé, precisament aquesta unificació modifica i, en alguns casos, rebaixa les penes que es poden imposar als agressors, si no s'apliquen certs agreujants com ara la violència o la intimidació.


L'article 178 ja no distingeix entre abús i agressió. Preveu un ventall més ampli de delictes que es poden considerar agressió, per això també s'amplia -per baix- el marge de les penes que es poden imposar. Així, s'han rebaixat els càstigs mínims que es preveien en l'agressió sexual (de 5 a 4 anys) i l'agressió sexual amb penetració (de 6 a 4 anys).

Des del Consell General del Poder Judicial assenyalen que aquesta situació és la que van advertir en el seu informe previ a la llei. En el text assenyalaven que el quadre de penes contemplat a la nova normativa suposava "una reducció del límit màxim d'algunes penes".

Enmig de la polèmica la ministra d'Igualtat, Irene Montero, ha acusat alguns jutges de no estar aplicant correctament la llei. De fet, ha assegurat que les Nacions Unides ja han alertat que el masclisme "pot fer que hi hagi jutges que apliquin de manera defectuosa una llei, que la interpretin erròniament".

Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: