La diferencia d'edat farà fracassar una relació?

per Redacció, el 10 de desembre de 2022 a les 06:00
L'amor no té edat, però això no significa que la diferencia d'edat no pugui ser un problema. De fet, les diferències entre dues persones que han nascut en moments molt diferents són evidents i, en molts casos, acaba jugant en contra de la relació.

No és el mateix, però, portar-te 5 anys de diferència amb la teva parella que portar-te'n 20. A més, l'edat de cada persona també té un paper important, ja que durant l'adolescència la diferència se sol notar molt més. Tot i això, sigui quin sigui el cas, la diferencia d'edat es comença a notar de manera evident a partir de 10 anys, ja que suposa un salt generacional i és més probable que els gustos, els referents culturals i les expectatives vitals siguin diferents.


La persona més gran sol tenir més experiència perquè ha viscut més coses i, en canvi, la part més jove pot tenir la sensació d'estar-se "perdent coses" pel fet d'estar en parella o sentir que els seus objectius vitals no són els mateixos. I és que, es vulgui o no, la diferencia d'edat sempre acabarà influint en la perspectiva vital i els plans de futur.

El motiu de ruptura en aquest tipus de relacions sol ser la discrepància de plans a llarg termini. I, si ho penses bé, és normal que dues persones amb diferents edats tinguin objectius diferents a 10 anys vista. Això no vol dir, però, que totes les relacions amb diferència d'edat estiguin destinades a fracassar. La probabilitat és més elevada, però tot dependrà de les persones que formin la relació.


Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: