El 8,8% d'adolescents catalans expressen ganes de morir-se, segons una enquesta

per Redacció, el 21 de novembre de 2022 a les 08:48
La pandèmia va tenir un gran impacte en la salut mental dels adolescents de Catalunya. De fet, dos anys després del seu inici encara es noten les seqüeles.

La més greu: un 8,8% dels alumnes diu que cada dia o gairebé cada dia sent que té ganes de morir-se o d'adormir-se i no tornar-se a despertar més, i un 5,9% pensa amb la mateixa freqüència en autolestionar-se.


Són dades d'una macroenquesta dels departaments d'Educació i Salut en què hi van participar 267.000 adolescents i que ahir va avançar TV3. Es tracta del sondeig més gran que s'ha fet mai a Catalunya sobre la salut mental dels joves.

Suport emocional


L'enquesta també pregunta sobre els suports que tenen els adolescents quan noten malestar emocional. En aquest sentit, la majoria, el 73%, busca ajuda en els amics, mentre que un 35,9% diuen comptar amb el seu tutor/a per explicar-li els problemes.

Però també hi ha joves que se senten sols: un 8,6% expressen que no poden comptar amb ningú quan estan malament, i un 14% afirmen que les seves famílies i amics/gues mostren poc interès en allò que els passa.

Al gener, s'enviaran els resultats de l'enquesta a cada centre, per tal que cada un d'ells pugui adoptar solucions individualitzades. A més, està en marxa el Pla de Benestar Emocional que té com a objectiu promoure la salut mental i donar més eines als centres educatius per a fer-ho.
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: